Predrag Radisavljević, DJ PREMA

Peđa ove godine obeležava dve decenije svoje DJ-ing karijere. Pozvali smo ga da nam bude gost u BELGRADE ART hotelu, i da nam ekskluzivno za INTRO-DUCING.COM predstavi svoj stil, i ispriča nam kako je muzika uticala na njegov stil odevanja ili suprotno.

-O svom izgledu sam počeo da razmišljam već u ranoj mladosti, recimo u 4,5 razredu osnovne škole, kada sam već sam birao šta ću da obučem. U Sremskoj ulici postojala je radnja ” IMAGINE”, koja je bila skejt shop, i tu sam početkom 90-ih kupovao stvari. Imali su presu za preslikače, pa sam dizajnirao neke originalne majice i dukseve.

-Moj stil se vremenom menjao, ali je svakako zadržao neke jedinstvene elemente. Teksas jakne i bež ”khaki” pantalone nosim ceo svoj život. Postoje stvari koje sam godinama nagomilavao a nisam ih takoreći ni jednom obukao, iz tih razloga se trudim da budem praktičan i kupujem ono što mi zaista treba, i što ću sasvim sigurno nositi. Pred svaku sezonu napravim plan kupovine, tako da mogu retko da napravim promašaje, a i nema besciljnog lutanja po radnjama.

-Brend koji volim više od 20tak godina je STUSSY, to je realativno mali brend  i jedan od onih “Hard to find” pa uglavnom naručujem preko interneta ili kupujem kad otputujem u inostranstvo. Veliki sam fan patika, Reebok Classic je tu nezamenljiv. Svoje mesto ima Levi’s, prvenstveno vintage i commuter linije. Od velikih kreatora volim Jean Paul Gaultier-a, Vivienne Westwood a najveći uticaj na mene je ostavio Ray Petri sa svojim Buffalo stilom.

– Mislim da svako treba da poseduje par kombinacija za svaku priliku. Dok puštam muziku volim da se osećam komotno pa tu prednjači streetwear sportski stil, privatno volim džins varijantu u kombinaciji sa šeširima a za večernji izlazak ili neku posebnu priliku volim da obučem nešto što podseća na šarm 60tih i 70tih godina, sakoe od tvida, ukrojena odela i sl.

-Šeširi su mi omiljeni modni asesoar. Nosim ih dugo a od skoro sam počeo i sam da ih pravim i dizajniram.
Volim dobar šešir, jako su mi bitni oblici i materijali od kojih su napravljeni. Ranije su bili neizostavni deo outfita svake žene i muškarca, danas nisu toliko česti na ulicama ali mi je drago da se ta moda polako vraća.

– Sto se tiče povezanosti između muzike kojom se bavim i odeće koju sam nosio, ceo taj fazon skejtbordinga i Hip-Hop kulture je uticao na mene da počnem se bavim didžejingom. Nekako je sve bilo logičan sled stvari.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>