DR Snežana Miletić, specijalista estetske i plastične hirurgije

U prebukiranom rasporedu doktorke Nene Miletić, vrhunskog  specijaliste za estetsku i plastičnu hirurgiju, napravili smo mali predah i organizovali smo snimanje za INTRO-DUCING.   Fotografije prati intervju doktorke Nene o trenutno najaktuelnijim pitanjima koja su vezana za trendove u estetskoj hirurgiji.

Koliko su se potrebe za estetskom hirurgijom promenile danas u odnosu na pre 10 godina?

-Recimo da je pre 10 godina kod nas estetska hirurgija bila na začetku ako pričamo o operacijama i intervencijama u svrhe ulepšavanja. Tada su se klijenti uglavnom javljali kako bi ispravili neke nepravilnosti koje su im jako smetale. Naravno i tada smo imali klijente koji su težili ka savršenoj lepoti ali su oni bili u mnogo manjem procentu. Mene izuzetno raduje da su se ljudi kod nas otvorili ka ovoj medicinaloj grani i da je sada to već izašlo iz forme tabua. Smatram da je estetska hirurgija poslednjih godina sveopšte prihvaćena.

Koji zahvati su najtraženiji u svetu , a koji kod nas?

 -Ako govorimo o estetskoj hirurgiji  – ono što je trend u svetu, istovremeno je i ovde kod nas. Nismo daleko od trendova, zapravo smo u centru svega što se dešava i u najsavremenijim svetskim klinikama.  Moje kolege, i ja imamo mnogo stranih pacijenata tokom čitave godine

-Što se tiče najtraženije intervencije, to je pored standardnih faceliftinga i uvećanja usana poslednjih godina i uvećanje i oblikovanje zadnjice. Kako implantima, sopstvenim mastima tako i hidro gelom.

Koje operacije /intervencije spadaju u najkomplikovanije?

Komplikovanost intervencije zavisi najviše od trenutnog stanja pacijenta. Ne postoji  intervencija koja je sama po sebi komplikovana više od neke druge intervencije, ali, recimo da su vrlo zahtevne intervencije liposukcije, jer pacijenti očekuju savršen razultat nakon podvrgavanja istoj.

Da li imate omiljenu intervenciju ?

– Moja omiljena intervencija je uvećanje i oblikovanje usana. Imam jako puno uspeha i prezadovoljnih klijenata tokom dugogodišnjeg staža ove intervencije, radeći i sa muškarcima i sa ženama podjednako. U celoj svojoj karijeri nisam imala nezadovljnog klijenta naročito tokom ove intervencije.

Kako uspevate da uspostavite harmoniju između pacijentovih želja i vašeg etičkog standarda?

Uvek volim da mi pacijent prvo iznese svoje želje i zamisli. Nakon toga se potrudim da im objasnim zašto je to dobro ili nije za njega samog. Ne pristajem da radim nešto što u startu smatram preteranim i lošom odlukom.

Koliko su muškarci aktivni kada je estetika lica i tela u pitanju? Koje oni intervencije najčešće traže?

-Muškarci su vrlo aktivni u korišćenju estetskih intervencija kao i zahvata poslednjih godina. Moram da  istaknem da su momci 30% mojih klijenata. Uglavnom se javljaju sa željom da se reše prekomernih naslaga na stomaku, da ispeglaju neke borice i sve češće da uvećaju usne. Oni uvek žele da to bude diskretno i ne očigledno. A mi se trudimo da im to ispunimo.

Kakav je vaš lični profesionalni stav u pogledu estetske hirurgije?

Ja sam pristalica iste, ne zato što se ja bavim ovim poslom, već zato što mislim da je uz lepotu sve lakše. Bitno je, naravno, biti umeren i raditi sa ukusom. U tom slučaju nema greške.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>