Nikola Konstantinovic o porodicnoj tradiciji -Kulturna tacka Beograda MUZEJ VESPA

Vespa kao spoj mode i filma, umetnosti i istorije, simbol jednog vremena, ali i stil zivota 

INTRO-DUCING je posetio jednu krajnje atraktivnu kulturnu lokaciju u Beogradu koja spaja ljubitelje voznje i jedno proslo vreme, modu i film, Italiju i Srbiju, kao i neizmernu ljubav i strast prema Vespa motorima. Porodica Konstantinovic vec vise decenija istrajno  kolekcionira Vespa motore i izlaze ih u Muzeju Vespa koji je otvoren za sve posetioce tokom noci muzeja, kao i ostalim danima na zakazivanje. Kolekcija je veoma blizu da zaokruzi sve modele Vespe ikad napravljene, i predstavlja pravo kulturno nasledje za sve ljubitelje iste, kao i za buduce generacije. Sve vespe su u voznom stanju, cak i najstariji model koji datira iz 1949.

Razgovarali smo sa Nikolom Konstantinovic, cija porodica je uz veliku ljubav i veliki trud iznedrila MUZEJ VESPA, u cijem je vlasnistvu i danas.

Nikola je privatni preduzetnik tj. vlasnik nekoliko privatnih biznisa koje paralelno vodi, a koji se ticu razlicitih bransi. Godinama se uspesno bavi ugostiteljstvom, a pored toga ima proizvodnju specijalizovanih medicinskih proizvoda i bavi se ulaganjem i plasmanom malih patenata za nase i inostrano trziste. Takodje, vlasnik je nekoliko lokala u centru grada, koji se bave prodajom tekstilnih proizvoda. Sve to okupira najveci deo njegovog dana. U slobodno vreme pasionirani vozac vespe, ostatak svog vremena  posvecuje porodicnom muzeju Vespa koji vodi zajedno sa svojim ocem, zacetnikom cele ideje, i bratom. U jednom od najlepsih i najekskluzivnijih delova grada, smestena je prava riznica PIAGGIO Vespi, namenjena ljubiteljima ovog italijanskog, elegantnog dvotockasa.

Posebno interesovanje za Vespe imaju Filmske i Reklamne produkcije koje redovno iznajmljuju ove retro lepotane. Na setove se zajedno sa Vespama salju i profesionalna lica koja upravljaju motorima i brinu o njima tokom snimanja, kako bi sve bilo u najboljem redu.

Prethodnih godina, nekoliko umetnickih desavanja je organizovano u cast muzeja Vespa. Ekskluzivne mini predstave sa nasim proslavljenim glumcima, sa tematikom Vespa motora, izvodile su se u dvoristu muzeja Vespa. Sve predstave bile su iskljucivo u organizaciji porodice Konstantinovic, a namenjene su VIP zvanicama i uskom krugu ljubitelja Vespe.

Nikola ima u planu da nastavi tu tradiciju i utemelji kulturno nasledje muzeja usko ga povezujuci sa filmom, modom, i drugim umetnostima.

Ukoliko zelite da posetite MUZEJ VESPA, mozete to da uradite pozivom na broj koji se nalazi na njihovom sajtu. Ljubazni hosting dace Vam sve potrebne informacije kao i kako da dodjete do samog muzeja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>