Nikola Konstantinović o porodičnoj tradiciji -Kulturna tačka Beograda MUZEJ VESPA

Vespa kao spoj mode i filma, umetnosti i istorije, simbol jednog vremena, ali i stil života.

INTRO-DUCING je posetio jednu krajnje atraktivnu kulturnu lokaciju u Beogradu koja spaja ljubitelje vožnje i jedno prošlo vreme, modu i film, Italiju i Srbiju, kao i neizmernu ljubav i strast prema Vespa motorima. Porodica Konstantinović već više decenija istrajno  kolekcionira Vespa motore i izlaže ih u Muzeju Vespa koji je otvoren za sve posetioce tokom noći muzeja, kao i ostalim danima na zakazivanje. Kolekcija je veoma blizu da zaokruži sve modele Vespe ikad napravljene, i predstavlja pravo kulturno nasleđe za sve ljubitelje iste, kao i za buduće generacije. Sve vespe su u voznom stanju, čak i najstariji model koji datira iz 1949.

Razgovarali smo sa Nikolom Konstantinović, čija porodica je uz veliku ljubav i veliki trud iznedrila MUZEJ VESPA, u čijem je vlasništvu i danas.

Nikola je privatni preduzetnik tj. vlasnik nekoliko privatnih biznisa koje paralelno vodi, a koji se tiču različitih branši. Godinama se uspešno bavi ugostiteljstvom, a pored toga ima proizvodnju specijalizovanih medicinskih proizvoda i bavi se ulaganjem i plasmanom malih patenata za naše i inostrano tržište. Takođe, vlasnik je nekoliko lokala u centru grada, koji se bave prodajom tekstilnih proizvoda. Sve to okupira najveći deo njegovog dana. U slobodno vreme pasionirani vozač vespe, ostatak svog vremena  posvećuje porodičnom Muzeju Vespa koji vodi zajedno sa svojim ocem, začetnikom cele ideje, i bratom. U jednom od najlepših i najekskluzivnijih delova grada, smeštena je prava riznica PIAGGIO Vespi, namenjena ljubiteljima ovog italijanskog, elegantnog dvotočkaša.

Posebno interesovanje za Vespe imaju Filmske i Reklamne produkcije koje redovno iznajmljuju ove retro lepotane. Na setove se zajedno sa Vespama šalju i profesionalna lica koja upravljaju motorima i brinu o njima tokom snimanja, kako bi sve bilo u najboljem redu.

Prethodnih godina, nekoliko umetničkih dešavanja je organizovano u čast muzeja Vespa. Ekskluzivne mini predstave sa našim proslavljenim glumcima, sa tematikom Vespa motora, izvodile su se u dvorištu muzeja Vespa. Sve predstave bile su isključivo u organizaciji porodice Konstantinović, a namenjene su VIP zvanicama i uskom krugu ljubitelja Vespe.

Nikola ima u planu da nastavi tu tradiciju i utemelji kulturno nasleđe muzeja usko ga povezujući sa filmom, modom, i drugim umetnostima.

Ukoliko želite da posetite MUZEJ VESPA, možete to da uradite pozivom na broj koji se nalazi na njihovom sajtu. Ljubazni hosting daće vam sve potrebne informacije kao i kako da dođete do samog muzeja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>