Kada koristimo kreme za osetljivu kožu?

Kada treba da koristite kreme za osetljivu kožu?

Možda ni same ne znate da imate osetljivu kožu , sve dok vam lice ne odreaguje na neki proizvod poput šminke ili kreme za lice.

Simptomi osetljive kože retko su ozbiljne prirode, ali svakako ih treba držati pod kontrolom time što ćete promeniti vašu svakodnevnu rutinu nege kože lica

U nastavku teksta, daćemo vam male sugestije, kako da prepoznate simptome osetljive kože i šta treba najpre da promenite da bi vaša koža izgledala zdravo i blistavo.

-Dakle, usled nedostatka vode i ulja , vaša koža može da izgleda suva, bolna na dodir, gruba, perutava..u ozbiljnijim situacijama može imati crvenilo, pa čak i ranice koje krvare.

Može se takođe pojaviti ekcem, ili neka druga vrsta kožnog oboljenja, usled reakcije na veštački sastojak koji stavljate na lice. Zatim razni oblici crvenila na licu, ispucali kapilari ili trenutne alergijske reakcije.

Kako sprečiti iritacije na licu?

-Korišćenjem krema za lice sa dodatnim nazivom za osetljivu kožu možete vrlo brzo pomoći koži vašeg lica da povrati zdrav izgled i sjaj. Kreme  za osetljivu kožu lica namenjene su upravo osobama čije lice ima sklonost ka različitim reakcijama na veštačke sastojke, koji se mogu naći u različitim proizvodima- od šminke i kozmetike, preko krema i losiona za čišćenje lica, do raznih omekšivača i deterženata.

DR COLIC dnevna i noćna krema za osetljivu kožu namenjene su osobama koje imaju smanjenu toleranciju na brojne spoljne uticaje, zagađenje, hladnoća, vetar, toplota, hemijski agensi ali i stres. Osetljiva koža nije dermatološka dijagnoza, ali zahteva posebne uslove nege i kozmetiku sa posebnom namenom.

DR COLIĆ  Sensitive beauty therapy obezbeđuje režim nege koji koža dobro podnosi, pružajući joj sledeće efekte:

  • poboljšan izgled tretirane kože

  • smanjuje rizik od iritacije

  • popravlja njenu sposobnost da veže i sačuva vlagu

  • normalizuje barijerne funkcije

  • obezbeđuje preventivno i anti-age dejstvo

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>