DASHA & MARI, BLIZNAKINJE-TALENTOVANE UKRAJINSKE FOTOGRAFKINJE

Upoznajte DASHA & MARI, poznate ukrajinske fotografkinje, višestruko nagrađivane širom sveta na polju modne, crno bele, portretne, umetničke fotografije…

Samo za INTRO-DUCING.COM , uradili smo ekskluzivan intervju sa DASHA & MARI o tome kako izgleda raditi u paru na različitim umetničkim projektima, i kako njih dve uspevaju da usaglase individualne energije i pretoče ih u vrhunske fotografije.

…u nastavku teksta pročitajte ceo intervju sa svetski poznatim fotografkinjama DASHA & MARI.

Kako izgleda vaš zajednički rad na različitim projektima?

Izgleda odlično, i više od toga! Naš zajednički rad na polju fotografije potpuno je spontan i prirodan, jer se tokom procesa stvaranja  spontano dopunjujemo. Imamo ista razmišljanja kada želimo da nam fotografija bude harmonična, misteriozna, zapanjujuća… Svaka od nas na svoj način donosi neophodne elemente u svakoj novoj priči i na taj način još više doprinosimo intrigantnosti za naše gledaoce.

Jako nam je bitno da postignemo prvobitnu ideju koju imamo, a takođe i da pronađemo odgovarajuće rešenje u slučaju potrebe.

 

Da li vam je teško da uskladite različite energije i da izaberete najbolje ideje za aktuelni projekat?

Ljudi koji nas ne poznaju lično mogu samo da nagađaju kako izgleda proces kreiranja umetničkih fotografija na našem primeru. Iskreno, naši ukusi, afiniteti, pogledi na život i umetnost su veoma slični, tako da energija koju prenosimo kroz naš rad nije različita već jednaka. Možemo je uporediti sa tokovima reke bez prepreka i ograničenja. Slične duše i mašte daju uvek dobar rezultat.

Možete li da nam opišete vaše različitosti i individualnost u pristupanju fotografiji?

Kao što smo već pomenule, nas dve imamo sličan karakter i stavove, ali se isto tako i razlikujemo u određenim segmentima. To je na neki način i dobro jer nam daje više mogućnosti za pronalaženje rešenja u radu.

U detinjstvu smo često crtale, i na taj način prizivale svetove fantazija. Koristile smo vodene boje, pastele, ili obične olovke kako bi smo dočarale čudesni svet prirode, grafike ili slike žena..

naša uobičajena praksa koju i danas primenjujemo jeste korišćenje različitih tehnika kako bi smo ostvarile naše kreativne vizije.

Šta vam pruža najviše motivacije u radu?

Ono što nas uvek iznova motiviše su lepe lokacije, duboke misli i fantazije, bioskop i elegantan stil prošlih epoha, prirode i čuda, zanimljiva paleta mirisa, kao i potpuno samoispunjenje.

Kakvu poruku šaljete preko svojih radova?

Naša umetnička fotografija odražava naš unutrašnji svet. Svet milosti, eleganciju, lepotu, harmoniju, sofisticiranost, uspomene, snove…

Mi kreiramo fotografiju koja govori o pričama sa kinematografskim osećajem. Svaki kadar otvara vrata prefinjenom narativu. Osećanja i senzacije su su dominantni sastojci naše fotografije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>