Vaša dnevna rutina nege lica

Podsetićemo vas kako treba da izgleda vaša svakodnevna rutina nege lica, dva puta dnevno, kako bi ste zadržali mladolik, zdrav i svež izgled kože.

Usled svakodnevnih aktivnosti u zatvorenom prostoru i van, našoj koži je potrebna aktivna nega svakog jutra kao i svake večeri.

 

Nega dvaput dnevno podrazumeva nekoliko koraka

#1. Prvi korak je umivanje toplom vodom kako bi se koža pripremila za nanošenje sledećih sastojaka.

Nanošenje MICELARNE VODE na lice i dekolte.

Micelarna voda dubinski čisti pore i ujedno  dubinski i dugotrajno hidrira kožu. Skida ostatke šminke i drugih nečistoća. Idealna je priprema za sledeći korak nanošenja kreme, seruma  ili maske na lice.

#2. Korak broj dva je nanošenje kreme na osetljivi deo oko očiju. Isključivo utapkavanjem tankih slojeva odozdo na gore.

#3. Korak broj tri je nanošenje dnevne ili noćne kreme, zavisno od dela dana. Dnevne kreme su hidrantnije, lakše teksture, lakše se upijaju i dobra su podloga za šminku

Noćne kreme su bogatije esencijalnim uljima, i imaju jaču formulu kako bi koža tokom noći dobila sve što joj je potrebno.

Postoje i kreme sa sensitive formulom, i namenje su  osobama sa izuzetno osetljivom kožom, sklonom osipima, crvenilu i drugim sličnim reakcijama.

Bitno je da se pridržavate ovog  jednostavnog sleda koraka kako bi efekti bili učinkoviti, a vaša koža zdrava i sveža, nahranjena i hidrirana tokom celog dana.

Masiranje lica tokom nanošenja krema se podrazumeva. Kružnim pokretima odozdo ka gore, nekoliko minuta, kako bi koža što bolje upila kremu, a i kako bi ste ubrzali mikrocirkulaciju i time poboljšali procese bržeg prenosa kiseonika, vitamina, proizvodnju kolagena i hijalurona u tkivima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>