AHMET EROGLU, direktor modnog brenda KOTON-TURSKA za balkanske zemlje

Velike modne industrije omogućavaju nam dostupnost mnogo različitih trendova tokom jedne sezone, kao i neograničene mogućnosti spajanja različitih stilova, sve u svrhu da stvorimo sopstveni stil i individualnost.

Na čelu jedne takve modne industrije, vodećeg turskog modnog  brenda KOTON, koji se pre par godina pojavio i na našem tržištu, nalazi se AHMET EROGLU, direktor ovog brenda za zemlje Balkana.

On je mlad, ambiciozan i poslovno kreativan, vrlo posvećen vođenju i ekspanziji  modnog biznisa za KOTON brend na  balkanskom tržištu.

Odvojio je malo svog dragocenog vremena za INTRO-DUCING i uradili smo sjajan intervju, zajedno sa pratećim fotografijama.

-Recite nam Vaše iskustvo kako izgleda graditi karijeru i živeti u van svoje zemlje ?

Zapravo, rad u inostranstvu ili van svoje zemlje ima svoje aspekte i prednosti. Suočavate se raličitim pravilima, zakonima, i različiitm kulturama. U ovom slučaju , morate da obraćate pažnju na svaki detalj, pre nego što napravite bilo koji korak. Ali, ako živite u zemlji poput Srbije, u gradu kao što je Beograd, to su velike prednosti. Pre svega, jer ovde možete da upoznate veoma prijatne i gostoprimljive ljude. Ovde u Beogradu se zaista osećam kao kod svoje kuće, i uživam u Srbiji i njenom gostoprimstvu.

 

-Kada radite za jednu od najvećih modnih industrija u Turskoj, kako izgleda iz ugla lidera, razvijanje i vođenje novog tržišta ?

Ovo jeste pravi izazov za mene, ali kada se razvijate na novom tržištu, to morate da radite pametno. Razvoj je neophodan za uspešno poslovanje, ali, ne bi trebalo da se finansira iz pogrešnih finansijskih tokova, koji itekako mogu da utiču na opstanak firme na tržištu. Ako napravite ispravnu kontrolu troškova i dobar marketing plan, ako uspete da zadržite svoje kupce, onda radite dugoročno ispravnu stvar za vaš Biznis.

 

-Šta Vas najviše motiviše u poslu kao lidera ?

Uvek sam stremio da se upustim i u najveće izazove, postavljajući sebi iznova kratkoročne i dugoročne ciljeve na poslovnom planu. Ne znam da li sam se tako rodio, ili su moje strasti ka postizanju uspeha došle kroz moje vaspitanje, svakako me motivišu izazovi u svakom smislu te reči.

 

– Koji je Vaš tajni sastojak za uspešno vođenje Vašeg tima?

Uvek sam imao stav da možeš biti menadžer, izvršni ili glavni  direktor, ali to ne mora da znači da si samim tim i vođa.

Smatram da se osobenost vodje stiče na rodjenju, kao deo nečijeg karaktera, i ljudi ih bez sumnje prate. Ukoliko želite da budete dobar i uspešan vođa, u tom slučaju morate da se fokusirate na izvršenja, da postupate  iskreno i pošteno prema sebi i svom timu. Primenjujući ovaj recept u poslu, tajna mog uspeha vođenja motivisanog, inovativnog  tima  proizilazi upravo odatle.

 

-Da li možete da podelite sa nama savet budućim liderima? 

Molim vas, rodite se kao lideri! Šala, naravno!

Morate da volite posao koji radite i da verujete u njega i u svoje odluke, ciljeve,  planove…Budite spremni na uspehe i padove i budite fleksibilni da prihvatite aktuelne situacije i izazove na poslovnom planu.

Stvorite jedan poslovno zdrav, uspešan, veoma motivisan i inovativan tim, kao i individue koje će vam pomoci da ostvarite vaše velike i male poslovne planove.

 

-Da li imate vremena za društveni život u vašem veoma zgusnutom poslovnom rasporedu 24/7

Generalno, jesam “hard worker” , ali svakako da uspem i da pronađem vremena da osvežim svoj um i potražim mir u nekim svakodnevnim, opuštajućim aktivnostima. Nedeljom volim da prošetam pored reke, dok subotom volim noćne izlaske, jer nedeljom ne moram da razmišljam o ranom ustajanju.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>