U kuhinji restorana KALEMEGDANSKA TERASA

Čari kuhinje KALEMEGDANSKA TERASA podelićemo sa vama kroz fotografije ekskluzivno rađene u njihovoj u kuhinji, tokom nastajanja omiljenih specijaliteta.

U najvećem parku u gradu, i ujedno magičnom kulturno istorijskom mestu, na kojem se mešaju istorijska nasleđa raznih civilizacija, keltske, rimske, turske, ugarske, austrijske…sa pogledom na zoo vrt sa jedne strane, i ušćem dveju reka sa druge strane, potpuno ograđen bedemima ostataka tvrđave, nalazi se jedan od najlepših restorana u gradu- KALEMEGDANSKA TERASA.

Restoran KALEMEGDANSKA TERASA postoji još od 30-ih  godina prošlog veka, i nikada od svog nastanka do danas nije menjao namenu. Veliki kompleks kalemegdanske terase sastoji se iz tri različite celine koje rade samostalno i po potrebi pružaju jedinstveni doživljaj svojom zajedničkom ponudom. Prilikom proslava imate prilike da doživite taj jedinstveni i luksuzni doživljaj usluga  celokupnog kompleksa zajedno.

Središnji i najveći deo kompleksa, pripada samom restoranu koji nudi FINE DINING usluge za individualne posete kao i za različite vrste proslava, donji deo i gornji deo su bašta sa barom i kafić.

Kuhinja KALEMEGDANSKE TERASE predstavlja mix domaće i mediteranske kuhinje sa posebnim akcentom na svežem začinskom bilju najčešće iz provanse.

 

Ispratili smo kako nastaju vrhunski specijaliteti u kuhinji, i prenosimo vam detalje kako se spremaju neka od omiljenih jela šefa kuhinje

CEPKANA JAGNJETINA


Spremali smo pečenu i kuvanu jagnjetinu na jastuku od povrća i začinskog bilja.

Jagnjetina se nakon termičke obrade aranžira i poslužuje mlaka sa povrćem i odgovarajućim začinima, što joj dodatno daje blago aromatičan ukus.


SVINJETINA U SOSU SA MEDITERANSKIM BILJEM


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>