Dr Snežana Miletić o novim metodama nege lica

Sa doktorkom Nenom, specijalistom estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije, razgovarali smo na temu najbolje zimske nege i aktuelnih i najtraženijih estetskih intervencija u svetu i kod nas.

1. Koja je najbolja univerzalna  nega lica preko zime koja je primenjiva na sve tipove kože, a koju mogu da koriste i muškarci i žene?

Nažalost, ne postoji jedinstvena nega koja je namenjena svim tipovima kože. Kako bi nega bila adekvatna i dala očekivani rezultat neophodno je da bude prilagođena kako tipu kože klijenta tako i njegovim željama. Ove sezone u mom radu se istakao jedinstven tretman Belotero Hydro. Ovaj tretman je idealan za rehidrataciju i negu kože. Čini kozu osveženom, mladalačke teksture i izgleda. Pobednička kombinacija hijalurona i glicerola nudi vrhunsku hidraciju kože iznutra, koja se vidi spolja. Belotero Hydro je razvijen da poboljša tonus i teksturu kože u oblastima kao što su lice, vrat, dekolte i ruke.

2. Koju negu treba uvrstiti u mesečnu rutinu, i koji rezultati  mogu da se očekuju nakon njene dugoročne  primene ?

Da bi koža bila konstantno negovana, makar jednom mesečno bi trebalo raditi mezoterapije i biološke tretmane. Razni kokteli koji su kombinacija  vitamina i minerala, kolagena i hijalurona daju koži fenomenalnu teksturu i tonus. Interesantno je, da mezoterapija daje vidljive rezultate i nakon samo jednog tretmana dok nakon  redovnog korisćenja kožu dovodi u fenomenalno stanje idealne prokrvljenosti, hidratacije, i zdrave kože.

3. Koja nam je onda svakodnevna rutina?

Pored svih injekcionih tretmana koje izvodimo kako bi smo kožu zaštitili i spremili za zimu, ne smemo zaboraviti na svakodnevnu negu. Neophodno je da u konsultaciji s svojim dermatologom izaberete ono što će  vam najbolje pomoći da vaša koža bude čista, i zaštićena od svakodnevnih spoljašnjih uticaja i stresora, od ujutru do uveče i tokom noći kada je koži potrebna posebna nega. Zdrav i uredan život je takođe veliki faktor koji se odražava na kvalitet kože, ali i celog organizma.

4. Da li postoji tretman za lice sa trenutnim, brzim  efektima sveže, zdrave i  zategnute kože?

Da,  to su uglavnom tretmani kolagen stimulatorima kao što je Radiesse. Oni odmah daju taj wow efekat koji traje veoma dugo. Naravno, i uz pomoć nekih vrsta hemijskih pilinga moguće je da se dobije svez i blistav ten odmah, no, tu je vrlo bitno izabrati pravi piling.

5. Šta je novo u svetskim trendovima estetike, i kako je prihvaćeno na našem tržištu?

Za razliku od, možda nekih drugih grana u Srbiji , smatram da estetska hirurgija ni malo ne zaostaje za svetskim standardima. Brojni svetski kongresi koje redovno pratim i posećujem su mesta gde moje kolege i proizvođači predstavljaju novine u raznim podoblastima ove grane medicine. Možda nije novina, ali je trenutno prema zahtevuma klijenata kod nas jedna od najpopularnijih estetskih procedura nehirurška korekcija nosa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>