NEGA LICA U 30-IM

Tridesete su nove dvadesete!

Biti u tridesetim je zapravo sjajno, ali ono sa čime ćete morati da se suočite jesu prvi znaci slabosti vaše kože.

Ulaskom u tridesete, usled smanjene hormonske aktivnosti, naša koža ne proizvodi  dovoljne količine bitnih sastojaka koji su zaslužni za mlad i blistav izgled.  Smanjena proizvodnja hijalurona i kolagena rezultira vidljivim promenama na koži, kao što su fine bore na mestu mimičnih pokreta, kao i dehidratacija i gubitak blistavosti.

Mi ne možemo da zaustavimo proces starenja, ali imamo sreće da možemo da biramo neke od brojnih proizvoda koji uspešno usporavaju te procese i vraćaju nam svež i zdrav izgled kože .

Kako da nateramo vreme da radi za nas posle tridesete ?

Redovna dnevna nega

Podrazumeva da se ozbiljno posvetite vašoj koži najmanje dva puta dnevno.

Uvedite rutine nege  u vaše dnevne obaveze, u vidu svakodnevnog čišćenja kože micelarnom vodom ujutru i uveče. Micelarna voda ima najpribližniju PH vrednost od svih proizvoda za negu kože, te je idealna kao revitalizacija za kožu pre nanošenja svega drugog na lice. Takođe, ne sadrži  sapune i alkohol te ne isušuje kožu, već je hidrira i vraća joj blistavost.

Kreme i serumi  za podmlađivanje lica imaju optimalan nivo sastojaka za ”ishranu” kože, i ukoliko se koriste redovno i pravilno, sigurno je da imaju visoko kvalitetan učinak za kožu. Svojim zaštitnim filterima, kreme imaju zadatak i da dugoročno zadrže vlagu u koži, čiji nedostatak je i glavni razlog procesa starenja.

Žašto imamo dnevne i noćne kreme?

Tekstura dnevne kreme  mora da bude vodenasta i lagana, zbog svih izazova koji nas čekaju tokom dana, naročito ukoliko još nanosite i šminku preko kreme. Osnovna uloga dnevne kreme je zaštita od isušivanja kože.

Noćna krema za razliku od dnevne ima za cilj da tokom procesa revitalizacije tokom spavanja, pruži koži adekvatnu ishranu i vitamine.

Zato je jako bitno da od tridesete u svom setu za negu posedujete obe kreme zbog maksimalnog učinka.

Redovne posete dermatologu

Bitne su jer će vas dermatolog uputiti koje proizvode da koristite za negu lica, na osnovu vašeg tipa kože. Pored toga, redovnim odlascima kod vašeg dermatologa smanjujete mogućnosti bilo kakvih komplikacija i upalnih procesa na licu. Intervencije kod dermatologa nije moguće izvesti u kućnim uslovima.

 

Razmišljate o estetskim intervencijama

Ukoliko se odlučite na neku od hirurških ili nehirurških intervencija, to nikako ne znači da treba da prestajete sa negom kože koju ste uobičajavali do sada, ili da je smanjite.

Postojeće bore najefikasnije ćete ukloniti u nekom od estetskih centara, ali pojavu novih bora i umorne kože lica, usporićete redovnom negom u vidu krema, seruma i drugih proizvoda za negu koji odgovaraju vašem tipu kože.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>