INES Janković, modna dizajnerka

U predivnoj atmosferi novootvorenog hotela SAINT TEN u samom srcu grada, na Vračaru, ugostili smo modnu dizajnerku INES Janković. Uz ljubazno osoblje i toplu dobrodošlicu, u jednom od najlepših apartmana, počeli smo da razvijamo modnu priču sa INES.

Uz kratki espreso, pričala nam je između ostalog o tome šta najviše voli da kupuje na putovanjima, na koji parfem voli da miriše, i o tome kako je izgledao njen prvi sustret sa modom.

-Sećam se da sam, još kao vrlo mala, možda sa nekih 4-5 godina, bila fascinirana doteranim ženama. Još tada sam obraćala pažnju na najsitnije detalje. Tu se, verovatno i rodila ljubav prema modi i eleganciji.

-Nakon završetka studija za dizajnera enterijera u Firenci i Rimu, vratila sam se u Novi Sad, gde sam tada živela. Kako mi je modni dizajn oduvek bio velika želja, odlučila sam da se 3 godine kasnije vratim u Italiju i upišem školu za modni dizajn u Milanu. Bilo je to jedinsteno i prelepo iskustvo, nakon čega sam bila sigurna da je to moj put i tako je sve počelo.

-Često putujem i skoro uvek se borim sa nedostatkom vremena za pakovanje, a komadi koji me nikada ne izdaju u tim trenucima su svakako kožne jakne i bele košulje. Sa njima je svaka kombinacija dobitna, i bez previše truda.

-Ono što i jeste poenta je upravo to – dobro izgledati bez da ste uložili previse vremena na razmišljanje o tome.

-Iako dizajniram nakit i večernje haljine, retko to nosim. Više sam za neke polu casual kombinacije. Ranije je to sve bilo “zatrpano” sa mnogo više detalja i imam utisak da sam se mnogo više trudila, dok sam danas priično spontana i retko kad potrošim više od par sekuni na razmišljanje šta obući. Mislim samo da sam vremenom postala više minimalistički nastrojena.

-Nisam neko ko baš uživa u shopping-u. Uglavnom idem ciljano i najčešće nabavim šta mi je potrebno u inostranstvu. Ne volim da trošim dan obilazeći radnje, više sam za to da vreme provedem u dobrom restoranu.

-Često nosim Iro, Rag And Bone i naravno Ines Atelier J. Kada su tašne u pitanju, definitivno, moj broj jedan je čuvena Chanel 2.55. Bez obzira na to koliko novih tašni zauzme prostor na mojim policama, ona je model koji nosim sa najvećim uživanjem. Cipele su, naravno, posebna priča i trenutno su mi najomiljeniji  Gianvito Rossi modeli.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>