Minja Cvetković, PIN-UP model

Hotel Allure-Caramel- „Executive apartment”, vraćamo se nekoliko decenija unazad na setu sa Minjom.

Ona je PIN-UP model i Master antropologije sa radom na temu ispoljavanja seksipila i ženstvenosti pin-up devojaka.

-” Interesovanje za modu i kulturu sredine dvadesetog veka počelo je na trećoj godini studija antropologije, konkretno, na predmetu “Moda i odevanje”. Oduvek su u mom stilu bili prisutni određeni retro i vintage elementi (obavezne su bile oksfordice, tore i sakoi koje sam krala iz bakinog ormana), ali jednom kada sam se u potpunosti upoznala sa četrdesetim i pedesetim godinama postala sam navučena.

-“Ta strast se još više razvila tokom rada na mom diplomskom i master radu koji su bili, široko rečeno, posvećeni upravo ovim dekadama, rokabili potkulturi na prostoru bivše Jugoslavije i pin-up devojkama”.

-“Postoji ta jedna stvar koja me je uvek fascinirala kada je ovo razdoblje u pitanju, a to je savršeni spoj i balans ženstvenosti, seksepila i naglašavanja telesnih atributa bez skretanja u vulgarnost, kič i treš. Verujem da je to u stvari ono što me je i privuklo pre skoro tri godine ovom stilu i navelo da se okušam i kao pin-up model”.

-” Ostvarila sam saradnje sa nekoliko poznatih brendova koji se bave izradom retro odeće i aksesoara, a danas sam zaštitno lice dve britanske kompanije – British Retro i Rock Rockabilly“.

-“Ono što mi se posebno dopada u celom ovom rokabili oživljavanju danas u 2016. godini jeste velika sloboda stilskog izražavanja. Volim neobične boje kose, pirsinge i tetovaže i to je važan deo mog stila koji uklapam sa basic detaljima i siluetama mode četrdesetih i pedesetih. Volim da modu ove ere mešam sa pojedinim modernim elementima, hipi detaljima, a najviše se tu upliće neki light pankerski imidž sedamdesetih. Tako da se kod mene, i na meni, mogu naći neke tipične 50’s stvari poput širokih haljina i uskih haljina (takozvanih wiggle, koje su mi ujedno i omiljeni model), tufne, cvetni motivi, pruge, farmerice dubokog struka, bandane koje obožavam, karirane košulje vezane oko struka, ali i neobični printovi poput kostura, zombija, nitne, kožne jakne i tako dalje”.

-“Oblačenje mi dosta zavisi od raspoloženja i trenutka pa mi nije strano da jedan dan budem u starkama ili kripersicama, animal print farmericama, jednostavnoj crnoj majci, kožnoj jakni i sa maramom na glavi, a već sutradan sam u potpeticama, uskoj haljini, sa victory rolls frizurom, cvećem u kosi, eyelinerom i crvenim karminom”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>