IVA CHU- novinarka, i instagram influenserka

U sasvim novom i prezanimljivom ambijentu LOOK-A-LIKE JUNGLE, restorana REMIKS na početku SAVA MALE, sastali smo se sa Ivom Chu, trendseterkom i instagram influenserkom.

Čekala nas je nasmejana i sa časom penušavog u ruci. Pored sjajnih fotografija na kojima smo uhvatili njen jedinstveni karakter, uradili smo i intervju u kojem ćete saznati ko je zapravo Iva kroz prizmu njenog modnog stila. Uživajte!

-Imala sam malih 6 godina kada sam jedne zime s mamom išla u kupovinu potrebnih zimskih cipela. Mama mi je tada htjela kupiti nešto dječje, a ja sam se uhvatila jednih čizama koje bi danas mogle ući u kategoriju “biker boots”.

-Mama se svom silinom svog bića trudila “uvaliti” mi neke rozikaste čizmice za djevojčice, a ja sam sjela na pod trgovine i rekla joj “Ako ćeš mi kupiti ove koje želim, kupi! Ako ne, idemo kući!”

Anegdota je to koju je mama godinama prepričavala i njome objašnjavala moje jasno definirane želje kada su u pitanju komadi koje stavljam na sebe. Nije da sam tada shvaćala dublje značenje stila i mode, ali sam evidentno uvijek znala šta želim.


 

-Kako nisam sklona idolopoklonstvima, sve sam formirala učenjem o sebi. Ono sto sam od mame naučila jeste da je bitnije imati kvalitet od kvantiteta. Tako da ne slijedim trendove, nego uvijek kupujem nekoliko kvalitetnih svevremenskih komada. Recimo, kad sam razmišljala o kaputu prije nekoliko mjeseci, odlučila sam se za jedan koji bi u nekoj budućnosti i moja kćer (koju još nemam) mogla nositi.

Dakle, uvijek biram kroj koji nikad neće izaći iz mode. Isto je i sa sakoima i šeširima, koje posebno volim. Svevremensko smatram modernim.


 

-U tinejdžerskim sam danima imala šarene faze. Sve osim tog perioda se uglavnom ne mijenja. Nisam sklona eksperimentiranju. Volim basic komade. Začinim ih crvenim karminom, nekad remenom, nekad šeširom.


 

-Omiljene brendove nemam. Volim imati poneku stvar dizajnera naših prostora. Gore spomenuti svevremenski crni kaput Kota je brenda i on mi je trenutno omiljeni komad koji imam. Osim njega, moj ormar čini tvrdi jeans koji podsjeća na vintage, sijaset crnih i bijelih košulja i majica, nekoliko isto obojanih sakoa, šeširi. Odjeća mi je uglavnom jednostavna. Zato volim posebnije cipele.


-Jednostavnost. To je riječ.

Zapravo se oblačim u skladu s emocionalnim stanjem. Nekad sam u uskom jeansu i bijeloj košulji, nekad u dugoj, lepršavoj haljini. Ali sve sto nosim nikad ne vrišti, nego tiho priča svoju priču.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>