Irena Jovanovic, modna urednica i stilistkinja

U omiljenom baroknom prostoru u sklopu poznatog restorana AEROKLUB, dogovorili smo snimanje sa modnom stilistkinjom, Irenom Jovanović.

Ona nam je na svoj način predstavila stil i ključne komade odeće u njenom ormaru ove sezone. Pitali smo je kada je prvi put osetila ljubav prema modi, šta je uticalo na formiranje njenog stila, u čemu se oseća najspremnije…?

-Oduvek sam imala neki svoj specifičan fazon, volela sam da nosim trenerku i bundu u kombinaciji, na veliko čuđenje moje okoline a to je poslednjih godina postalo baš in. Kao neko od prvih sećanja na modu pamtim svoju fascinaciju revijama Thierry Mugler-a i Alexander McQueen-a, jako mi se dopadala njihova uvrnuta estetika i ceo mise en scene..

-Nakon završenih studija modnog dizajna, zaposlila sam se u jednom modnom magazinu i bila deo jedne divne mlade ekipe, pune entuzijazma. Imala sam sreću da upoznam ambiciozne i mlade ljude, sličnih interesovanja, sa kojima sam mogla kreativno da se dopunjujem. S obzirom na to da sam od malena bila fascinirana časopisima to je nekako bio normalan sled okolnosti. Krenula sam u pravcu stilizovanja i do danas se nisam vratila dizajnu.

-Muzika je dosta uticala na moj stil, koji se sa godinama menjao i postajao zreliji. Počela sam mnogo više da vodim računa o kvalitetu odeće, kao i o samom kroju, a estetika koja mi  sada najviše odgovara je rock- chic stil koji najbolje nose Kate Moss i Erin Wasson.

-Nikada nisam mnogo razmišljala o trendovima, ne kupujem opsesivno i mnogo stvari i uglavnom znam da ocenim na prvi pogled da li je nešto po mom ukusu ili ne.  Idem ciljano u kupovine i izbegavam rasprodaje jer onda ne baš planirano završim sa gomilom stvari koje su se našle u mom ormanu samo zato što su “jeftine”. Kada vidim da je nešto od odeće u mom ormanu  zalutalo, onda ta stvar dobije šansu da u nekom trenutku posluži tokom stilizovanja mojih klijenata.

-Najviše kupujem u HM-u i Zari ali  te stvari uvek volim da kombinujem sa skupljim brendovima. Poslednjih godina sam opsednuta nakitom, posebno brendom Luv Aj, a pronašla sam i zlataru C’est moi, koja moje ideje pretvara u realnost. Omiljena stvar u ormanu su mi trenutno Acne farmerke i već par sezona Adidas Adilette papuče i Soludos espadrile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>