Nemanja Ivanišević, modni stilista & real fashionista

Sastanak sa pravim fashionistom, Nemanjom Ivaniševićem, koštao nas je set fantastičnih fotografija ekskluzivno urađenih za INTRO-DUCING.COM. Nemanja je godinama u modi kao lični stilista, modni savetnik i bayer najeminentnijih svetskih brendova. Odlično smo se razumeli na temu stava o modi, ličnom stilu, detaljima… sledi u nastavku. Uživajte!

 

-Za mene je odeća oduvek bila deo ličnosti. Često bih slušao onu poznatu: “ Odelo ne čini čoveka ”, ali nikada nisam uspeo da usvojim suštinu iste. Ja sam vizuelni tip i uvek ću pre zapamtiti kako neko izgleda i šta nosi, nego kako mu je ime. Logično je da sam uvek imao stav o tome kakav utisak na okolinu ostavljam svojom odećom. Kao profesionalac u modnoj industriji, često umem da se poigram svojim outfitom i ostavim utisak koji želim.


-Za moj lični stil najzaslužnija je, zapravo moja majka, koja me je celi život učila estetici i lepom, kao i moju sestru i brata.  Tako je već u ranom detinjstvu kod nas bio razvijen osećaj za estetiku i prisan odnos prema odeći, kao i modi. Sve što sam kasnije naučio i usvojio o stilu i odevanju, bila je samo nadogradnja i lični pečat.


-Nisam se usuđivao da često stilski eksperimentišem na sebi. Imao sam svega par eksperimenata, sa kojima sam iskreno, bio vrlo nezadovoljan. Moj lični i omiljeni stil odevanja je klasična nota, ali prilično urbana i trendi. Što se tiče mojih klijenata kroz posao stiliste, sa njima volim da se prepustim eksperimentisanju i traženju uvek nečeg novog i zanimljivog.


-Retko se vezujem za odeću, tako da mi je baš teško da odvojom omiljen komad. Naime, mislim da mi je većina komada podjednako draga. Sve ono čim nisam toliko fasciniran brzo poklonim. Mislim da odeća koja se ne nosi nema životnost i samim tim nije ni lepa.


-Generalno, jako volim shopping. Volim da kupujem sve – od kozmetike preko odeće do modnih dodataka i obuće. Ima dosta brendova koje volim, kako luxury tako i street brendova. Dosta kupujem u Zari, H&M-u, COS-u, Uniqlou, itd… dok su mi omiljeni brendovi iz segmenta luxury Balenciaga, Amiri, Off White, Saint Lauren i mnogi drugi. Mislim da je od svakog brenda moguće izabrati neke super komade, samo je pitanje inspiracije i mood-a.


-Što se tiče detalja ili modnih dodataka kako po rečniku kažu, obožavam torbe. Imam dva tipa torbi koje nosim. To su ili maxi torbe u koje staje sve i svašta ili pouch varijanta gde nosim samo novčanik i sitnice. Uvek je dobro u maxi torbu staviti pouch i odvojiti bitno. Takođe, jako volim dobre naočare, kako dioptrijske tako i sunčane.


-Za mene u odevanju postoji jedno prvilo – MANJE JE VIŠE, koje je teško ispostovati, ali kada se to desi greške nema.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>