Dejan del Fabbro, modni dizajner

 Dejan del Fabbro je naš talentovani mladi dizajner i kreativni direktor  istoimenog brenda DEJANDELFABBRO.  Modno školovanje u Veneciji, kao i rad u jednom od najvećih svetskih modnih ateljea DOLCE & GABBANA inspirisali su nas da ga sa zadovoljstvom ugostimo na našem sajtu u prostoru  koji će mu karakterno odgovarati- svetlost, boje, florali…

Sa Dejanom smo uradili fantastične fotografije u mediteranskom okruženju DOMINO kafea, u samom srcu grada.


 Pitali smo ga kako je sve počelo, i kako sebe stilski doživljava …

Vrlo rano sam počeo da razmišljam odeći koju nosim, čini mi se, već u prvim razredima osnovne škole. Uživao sam dok pravim sebi odevne kombinacije, i naravno da sam uvek imao u glavi  da one zapravo predstavljaju celokupnu moju ličnost. Mislim da odeća izuzetno govori o karakteru osobe. U mom slučaju ,moj lični stil, naročito omiljeni komadi iz mog garderobera mogu savršeno da oslikaju moj duh i senzibilitet.


Oduvek sam bio ekscentričan, stalno sam nešto menjao na svojoj odeći, našivao, lepio, šarao…sve iz razloga da moja različitost i moja individualnost dođu do izražaja. Nakon što sam se preselio u Veneciju zbog školovanja, a kasnije i rada u Dolce& Gabbana ateljeu, moj stil je počeo da se menja najviše zbog finansijske mogućnosti koja se dosta  promenila, a samim tim promenili su se i parametri prilikom odabira odeće koju kupujem, i sume koju sam spreman da izdvojim za ono što mi se dopadne.


Najradije kupujem odeću jarkih, dinamičnih boja, košulje, lagane džempere. Poslednjih desetak godina moj stil se nije menjao značajno, i još uvek imam neke stvari stare po nekoliko godina,a koje su mi još uvek među omiljenim u ormanu.

Izdvojio bih svoj prvi dizajnerski komad koji sam kupio, a to je D&G lagani džemper rađen u batik tehnici, vintage Gianni Versace haute couture košulju sa printom Bahus-a, i  kariranu košulju mog dede, meni izuzetno dragu.

Od dizajnera na svetskoj sceni najviše volim i cenim rad Donatele Versace, i Tom Ford-a. Gianni Versace, koji na žalost odavno nije među živima za mene predstavlja neprevaziđenog modnog genija.


Poslednjih godina aksesoari nemaju toliko zastupljenu ulogu u mom odevanju, moj stil je postao pročišćeniji i svedeniji, a ono što se zadržalo su svakako naočare koje nosim u svim uslovima, sezonama, više kao sastavni deo mog imidža.


Ručne satove sam izbegavao sve dok nisam pokrenuo svoj brend, gde mi je na poslovnim sastancima  bilo degutantno da proveravam telefon u razgovoru sa nekim. Sada ručni satovi  polako postaju  sfera mog interesovanja i redovan detalj u mojoj svakodnevnici.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>