Jasmina Šupeljak, kreativna direktorka magazina ELLE- Srbija

Kasno jesenje popodne, i kiša. U prostranom, luksuznom apartmanu hotela Hyatt, sve je spremno za početak snimanja sa Jasminom Šupeljak, kreativnom direktorkom srpskog izdanja ELLE magazina. Žena od stila, i pratilac CHANEL modne filozofije, priča nam kako ona živi modu  na svoj način.

– Dokle doseže moje sećanje u detinjstvu, postojao je uporedo i modni osećaj koji me je vodio.  Kada sam  bila devojčica, nosile su se školske uniforme, dosadne teget boje. Moja uniforma je bila iste boje, ali sa nekih 20 amblema nalepljenih peglom i obaveznom bandanom oko vrata. Oduvek sam podsvesno stavljala svoj mali uzvičnik  posle nečije tačke.

– Kao i u ljubavi, i u modi je sve dozvoljeno, samo da niko ne utiče na vas! Sami birate ljubav, partnera, sami birate šta ćete obući na sebe. Uvek sam prihvatala smernice koje nameće promena mode kroz sezone, ali nikada nisam prihvatala trend kao takav, jer sam trendove prilagođavala sebi.

-Osobe koje žive modu, nikako  ne doživljavaju to kao obavezu ili kao moranje. Moda se uklapa u vaš život kao najbolja drugarica, sa njom je sve lakše i lepše.

-Moj posao je takav da  svakodnevno nosim ono šta želim. Bilo bi mi jako teško da radim npr. u banci, jer ne znam kako bih preživela dan u sivom odelu i beloj košulji. Moda živi suživot sa mnom od jutra do mraka. To je moj posao i moja ljubav.

-Ako moram da se odlučim za omiljene komade iz svog ormana, recimo da su to CHANEL sako, LEVIS 501 farmerke, Iro majice, CHANEL 2.55 torba.  Moj orman je eklektika u pravom smislu te reči, Sirogojno dzemperi, CHANEL biseri, NIKE patike… Za mene nema težeg zadatka od toga da se odlučim za par komada koji su mi najbitniji. Svi su mi bitni, inače ih ne bi posedovala.

-Odluka za jednog kreatora ili brend u mom slučaju je laka, uvek CHANEL i Karl Lagerfeld! Moda je hrabra i samo takvi kreatori imaju posebno mesto u mom srcu.

-Isabel Marant bi bila kreatorka čije modele  bih mogla nositi svaki dan, ali moram priznati da me Alessandro Michele za Gucci prijatno iznenađuje, i već neko vreme mi drži pažnju što se skoro nije dogodilo.

-Nakit je za mene oduvek bio momenat koji daje život određenom stilu neke osobe. Kao mala, uvek sam  trčala u zagrljaj dami koja ima upečatljiv prsten ili ogrlicu. Sada sam ja ta koja nosim vrlo upečatljiv nakit i obožavam ga. Ako moram da se odlučim za jedan komad, to bi bio CHANEL broš.

-Nega je nešto što kao i lepo ponašanje ide iz kuće. Moram pomenuti moju mamu koja je uvek govorila da su negovane ruke najlepši asesoar jedne dame! Uz svu negu koja nam je dostupna i koju mahom svi konzumiramo, ja ću samo dodati da ne postoji krema tonik ili losion koji mogu očistiti ili zategnuti dušu. Dakle drage moje dame, koliko se negujete spolja, negujte se i iznutra. Čitajte poeziju, šetajte nađite vremena za kafu sa drugaricama, nikome život nije propao zbog neskuvanog ručka…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>