NJ.K.V PRINCEZA JELISAVETA KARAĐORĐEVIĆ

Ovog puta bili smo u gostima kod NJ.K.V princeze Jelisavete Karađorđević. Bila je vrlo raspoložena da uradimo mini projekat za našu rubriku intro-people za intro-ducing.com. U ovom projektu princeza Jelisaveta je  u potpuno ličnom izdanju, u odeći koju ona privatno voli da nosi, i u kojoj se dobro oseća.

U daljem tekstu prenosimo vam deo razgovora sa njom o tome kako izgleda njena modna strana života.

Moj stil je prilično promenljiv, kao uostalom i kod mnogih žena, zavisno od kilaže, klime, temperamenta i socijalnih uslova same osobe.

Sada živim u Srbiji što smatram izuzetno bitnim periodom u svom životu, a to me uslovljava da budem adekvatno obučena u javnosti.

Inače, najviše volim sportski stil oblačenja, a to podrazumeva kombinaciju udobnog i lepog.

Kada sam bila mlada, nosila sam jako visoku i neudobnu obuću, koja mi je oštetila stopala, te sada imam problema prilikom odabira i kupovine obuće.

Moram da priznam da su mi patike omiljena obuća, iako nisu elegantne. U patikama mogu lako da se krećem i brzo da hodam, što je deo moje ličnosti.

Ako nisam u patikama, onda sam najčesce bosa, kad god mogu da budem u prilici. Čak i preko zime hodam bosa po kući, što mi je ostalo kao navika još iz najranijeg detinjstva.

Kada sam živela kod mame i tate u Parizu morala sam da se oblačim prilično konvencionalno, što je podrazumevalo mider, kao i korset ojačan metalnim žicama. Takva odeća nije dozvoljavala da istaknete svoju ženstvenost.

Sada najviše volim da sam u opuštenoj odeći, uskim pantalonama, sa majcom ili bluzom preko. Nemam problema da pokažem svoju figuru jer dosta brinem o svom telu, i redovno vežbam.

Omiljena odeća u mom ormanu jesu sve haljine koje posedujem od modne kreatorke Ane Šekularac, kao i klasični kostimi koje sam kupovala u Londonu i Njujorku. Imaju savršen kroj i unikatni su.

Volim da kombinujem staru i novu odeću, kao i različite stilove, a sve to jako zavisi i od mog trenutnog raspoloženja.

Često je bilo zanimljivih nezgoda oko odevanja tokom mog odrastanja. Na primer, u koledžu u Engleskoj morali smo da nosimo debele braon čarape. Moje su se od nošenja probušile na kolenima i naredjeno mi je da ih zašijem što sam ja i uradila ali koncem u raznim bojama i naravno bila sam kažnjena. Još jedna zanimljiva epizoda mi se dogodila 80ih godina u New Yorku. Na odredjena mesta i dogadjaje žene nisu mogle da idu u pantalonama. Jednom prilikom sam otišla u 21 Club u šortsu, bilo je leto, nisu me pustili da udjem i ja sam se ušunjala kroz kuhinju, ušla u restoran, sela za sto i nastavila da se divno provodim.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>