Mina Kitić, model i marketing menadžer

U divnom novogodišnjem ambijentu hotela Jump Inn, uz, već tradicionalnu limunadu razgovaramo sa Minom. Ona je top model više od decenije, bila je u našim najvećim modnim agencijama, i uradila je nebrojeno revija i snimanja… Sada je u sferi marketinga, a moda joj je hobi.

Pitali smo je da nam kaže kako je gradila svoj stil, i koliko je dugogodišnje bavljenje modom imalo uticaja na njeno stilsko sazrevanje.

Na fotografijama je možete videti u svojoj odeći koju privatno voli da nosi, i koja predstavlja deo njene ličnosti.


Vrlo rano sam postala svesna odeće koju nosim. Još u predškolskom uzrastu sam bila prilično ekscentrična u odnosu na ostale vršnjake. Osećala sam potrebu da se vizuelno izrazim kroz odeću i stajlinge koje sam sama smišljala. Šila sam i kupovala odeću koja je bila drugačija. U svemu tome imala sam veliku pomoć moje mame, koja je sve moje ideje sprovodila u dela. Odevanje smatram govorom bez reči, način da na jedan drugačiji način predstavite sebe.


Na moj stil, tj razvoj mog stila nije uticao niko konkretno, ali jeste sve ono što me okružuje zajedno. Muzika koju sam slušala i slušam, knjige, osobe, filmovi, putovanja… Moj stil je prolazio razne faze, od SIMPLE varijanti, do neo punk-a i trash-a. Trenautno sam u fazi prenaglašenosti, što se dosta razlikuje od onoga kako sam izgledala pre dve, tri godine. Tada je moj stil izgledao mnogo jednostavnije i manje smelo.


Ne volim da kupujem u SECOND HAND SHOP-ovima, iako verujem da se tamo mogu naći prilično zanimljive stvari.

Volim da spajam ”nespojivo” ! Skupo i jeftino, sportski i elegantno, krzno i patike, duga haljina i martinke…

Omiljene stvari iz ormana su  Martinke, Jimmy Choo salonke, Max Mara kaput…

Omiljeni brendovi su mi Zara, Vetements, Versace, YSL, Balenciaga, Helmut Lang…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>