Ida Prester, pevačica i voditeljka

Balkanska muzičarka i performerka izuzetno ekscentrične energije, Ida Prester, ulepšala nam je dan družeći se sa nama za potrebe snimanja rubrike intro people.

Pričali smo o tome da li je muzika kojom se bavi uticala na njenu stilsku pojavu ili je bilo obrnuto. Zapravo kako je nastao celokupan muzičko stilski miks koji identifikuje Idu privatno i tokom njenih nastupa.

-Sjećam se jedne karirane suknjice, bila sam prvi osnovne. Tad su te škotske suknje postale globalni hit. Htjela sam samo to nositi, mama me je jedva oblačila u pantalone usred zime 🙂 To mi je prva modna memorija, sukob s mamom oko vlastitog stila u izgradnji.


– Kada se početkom srednje škole desila eksplozija grungea, išla sam u školu u pidžami i farbala kosu u zeleno slineći nad posterom Kurta Cobaina. Kasnije sam otkrila Woodstock, počela glumiti u školskom mjuziklu Kosa i totalno se prebacila na trapezice i trake u kosi. U dvadesetima su me držale 80te. Mislim da sam i dalje pretežno u toj liniji. Crveni ruž, neonske boje, platinasta kosa, šljokice i plastika. Tad je nastao i moj bend Lollobrigida, kombinacija punka i electro popa tih godina.


– Ono što se događa u glavi, odmah se reflektira na pozornicu, a s time i na outfit. Neki (sretnici) se u životu rano nađu, odmah znaju tko su, što vole, ne vole, i briga ih za sve druge pravce. Ja sam jedna od onih koji se istražuju i lutaju cijeli život. Kroz muzičke pravce, modne stilove.. Sve mi brzo dosadi, pa izađem iz zone komfora i započnem nešto skroz novo.


-Omiljene stvari u mom ormanu su definitivno kostimi sa mojih nastupa.

-Svi su krojeni za posebne prilike, šljašteći, apsurdni i obožavani.

-U zadnje vrijeme  skoro sve šivam. U fazi sam šarenih odijela. Pronađem neki akstravagantni materijal i odnesem svojoj krojačici – čarobnici. najviše volim stvari iz vlastite radionice, kad sam sigurna da neću naići na dvojnicu 🙂

-Kada je obuća u pitanju, omiljene su mi Martensice, Mislim da tokom srednje škole nisam obukla ni jedn druge cipele

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>