Petar Janošević, glavni i odgovorni urednik Harper’s BAZAAR Srbija

Dugogodišnji urednik mnogih prestižnih licencnih modnih magazina kod nas, trenutno glavni urednik srpskog izdanja Harper’s BAZAAR-a,u biznis apartmanu hotela HYATT predstavlja svoj stil na snimanju za INTRO-DUCING. Ujedno  razgovaramo na istu temu za sjajan intervju koji prati fotografije.

-Oduvek sam voleo lepu garderobu i aksesoare, pa sam i pratio šta se dešava na domaćoj i svetskoj modnoj sceni. Budući da sam odavno u petoj deceniji života, to je počelo bas poodavno.

-Hajde da lociramo da je to bilo 80-ih godina prošlog veka kada sam išao u Petu beogardsku gimnaziju koja je u to vreme važila prvenstveno za dobru i prestižnu školu, ali i fancy mesto. Moda tih 80-ih godina je bila u stilu Duran Duran (ako se sećate kako su oni izgledali)  za to vreme trasgresivna, koloritna, slobodna… Obavezne su bile farmerke Levi’s 501, „starke“ ili Nike, Lacoste ili Benetton majica… Imao sam sreću da smo godinama letovali u Istri, a Trst je bio blizu pa smo išli uvek da se opremimo za novu školsku godinu. Takođe, moji roditelji, baba i deda, tetka… su putovali u nostranstvo i donosili su mi garderobu koju su tada mnogi priželjkivali…

-Ne mogu da izdvojim nijednu osobu za koju bih rekao da je uticala na mene da nosim, kupujem ili priželjkujem neki komad garderobe. Uvek sam se inspirisao stajlingom svetskih zvezda, muzičkim spotovima i naravno magazinima koji su imali dobre modne editorijale i još bolje šoping stranice. Nekako mi je to sada normalno buduči da sam glavni i odgovorni urednik magazina Harper’s BAZZAAR, koji je jedan od najprestižnijih svetski poznatih modnih magazina i najstariji modni magazin na svetu koji izlazi već 150 godina u kontinuitetu.

-Retko kad planski kupujem. To je skoro uvek stihijski i na prvu loptu – ono što mi se dopadne ako imam mogućnosti to i kupim. Rasprodaje obožavam i tada baš preteram u gomilanju stvari. I zahvaljujući svom poslu dobijam dosta odevnih komada i aksesoara.

-Skoro uvek nosim neki komad Diesela, Nike, Adidas ili Valentino patike I Prada ranac. Inače, torbe su moji fetiši i često ih kupujem. Sat obavezno nosim –  trenutno su mi omiljeni Daniel Wellington, Omega i Cartier. Skoro svaki dan nosim nekoliko narukvica (Customade iz Zlatare Stefanović, Wish i Speed master), kao i predivan krst brenda Moriah, koji je iz Jerusalima. Inače, volim nakit i detalje koji imaju priču.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>