Una Nikolić, vlasnica i osnivač art-fashion koncept prostora FABLIVINGBYUNA

Posetili smo Unu, vlasnicu i osnivača najvećeg umetničko- modnog konceptualnog prodajnog prostora u Beogradu sa preko 80 izlagača – FAB LIVING BY UNA.

Ovaj fantastični  CONCEPT STORE nastao je kao rezultat savršenog  spoja  uninog karaktera, stila, uticaja drugih zemalja i kultura u kojima je živela, muzike, elektro zvukova Ibice, boho primesa…

…Iz svega navedenog nastala je kreativna džungla u samom centru grada FABLIVINGBYUNA



Moje detinjstvo je bilo podeljeno na četiri različite države od Afrike do Kine, sve do polaska na studije. Živela sam uglavnom u muslimanskim zemljama gde su važile veoma ozbiljne društveno-religijske norme, te u tom periodu ne mogu da pričam o nekom razvoju stila kada oko mene postoje strogi kodeksi oblačenja. Ti kodeksi su podrazumevali  žensku uniformisanost u skladu sa religijskim načelima.

Sa dolaskom u Srbiju. dešavaju se brze 90-te, koji sam prkosila svojim životnim stavovima i svojim boho duhom koji je govorio iz mene.

Tek pošto sam iskusila jednu novu životnu fazu, ostvarivši se kao mama i nakon razvoda, mogu reći da sam osetila zrelost i stalnost svog stila, sve do tada bila su lutanja i istraživanja.

Na moj stil je, dakle, uticala kompletna dinamika mog života, zemlje i ljudi, dogadjaji…sve začinjeno muzikom i mojim životnim stavovima.

Takodje, muzika je od mladih dana imala bitan uticaj na moj stil, i danas pod uticajem te iste muzike bajkerske čizme i boho odeća su moji omiljeni modni momenti. Takođe, sumanuto volim da kupujem svakakve majčice i topove, kao i cipele. U međuvremenu, VICTOR & ROLF i COMME DES GARÇONS  uvukli su mi se pod kožu.

Ibiza lifestile, easy going , boho, electro, neohipi… mogle bi biti odrednice mog sadašnjeg stila, i kreativne energije koju nesebično ulažem u koncept prostor  FAB LIVING BY UNA i sve što ima veze sa tim. Svaki predmet u mom prostoru ima svoju priču, svaki od njih bih lično volela da posedujem ili da poklonim nekoj, sebi bliskoj osobi. FAB LIIVING BY UNA je odraz mene, zapravo moje kreativne energije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>