VERA VUKSANOVIĆ, vizuelna umetnica

U jednom od najkomfornijih, suncem okupanih apartmana hotela JUMP INN, u samom centru Beograda, ugostili smo mladu, kreativnu i ambicioznu umetnicu Veru Vuksanović.

Fotografije koje smo uradili sa njom nisu ništa drugo do ” TRES SENSUEL” u skladu sa njenom neobičnom lepotom i njenim dinamičnim temperamentom.

Njena umetnost je sveža, savremena i pokreće emocije.

Zanimljive su nam njene neonske instalacije, a izdvojićemo Vam omiljene rečenice iz istih :

MY ASTROLOGIST KNOWS ABOUT YOU.

SO, HE FINALLY CALLED…

U toku ćaskanja, Vera nam je otkrila svoje intimne modne ispovesti, a pričala nam je i o svom modnom biznisu KUIKO, i šta se to novo sprema na jesen.


-Već u prvom razredu osnovne škole, moje interesovanje za modu i oblačenje počinje da dolazi do izražaja. Osnovnu školu sam pohađala u Moskvi, i svi smo nosili komunističke uniforme, koje su se sastojale od braon haljine i crne kecelje. Tada počinje da se javlja moj bunt prema uniformisanosti. Jedva sam čekala da kod kuće skinem uniformu i zamenim je omiljenim Levi’s farmerkama i skejterskim patikama. To mi je sastavni deo ormana i danas.  U tom periodu školovanja moj stil oblačenja je bio, što bi rekli moji roditelji, apa-drapa, i više sam podsećala na Tom Boy-a, nego na devojčicu. Upravo je razlog tome suknja iz školske uniforme koju sam morala da nosim veći deo dana, tokom  školovanja u Moskvi.


 -Mogu slobodno reći da su moji roditelji dosta uticali na formiranje mog stila.

Dok mi je mama kupovala CD-ove Backstreet Boys-a , tata mi je poklanjao ploče Pet Shop Boys-a. Tako da sam imala prostora da se razvijem u te dve sub-kulture.
Da poštujem komercijalno i trend, jer je opšte prihvaćen, ali da se u mom stilu i onom po čemu se razlikujem, uvek oseća prisutnost panka.
U fuziji sa šikom, kao i subverzivno u kontri sa sofisticiranim.
Redovno posećujem svetske filmske i muzičke festivale, pa shodno tome nije mi strano da budem kako na crvenom tepihu u Black tie, dugoj haljini, tako ni u pustinji ili šumi, maskirana za vreme muzičkog festivala.


-Obzirom da sam bila pankerka, kao klinka imala sam sve boje kose, uključujući i zelenu, roze, narandžastu, crvenu… (kao i crnu i plavu..) sa dužinom nisam eksperimentisala, jer mislim da je duga kosa najženstvenija, ali jesam sa dredovima i šiškama.
Jednom sam imala 25 minđusa u telu, a danas svih 11 rupica na jednom uvu, kada sklonim kosu iza njega, izazovu čuđenje. Meni je to samo lepa uspomena i šmek jer su ostaci neke moje ”buntovničke” tinejdž faze.
Minđuše su otišle, tetovaže su ostale i na svih 11 sam vrlo ponosna.. male su, ali su lepo raspoređene na telu.
Kao što sam rekla, Vans patike, martinke kao i nitne na svim delovima odevnih predmeta, su nešto što nosim iz tog adolescentskog doba pa sve do danas, ali naravno sve drugačije oblikovano.


Omiljene stvari u mom ormanu su timeless crne stvari. Haljine, šortsevi, pantalone, topovi, koji mogu uvek da se kombinuju drugačije…
Sa druge strane, obožavam da kupujem i nosim ekstravagantne i ekscentrične detalje i komade.

Brendovi i imena koja nejčešće kupujem su

SAINT LAURENT
Chanel
Agent Provocateur
Zadig & Voltaire
Sorry, I’m Not
The Kooples
ГОША РУБИЧИНСКИЙ
Les Petit Joueurs

Svi ovi brendovi mogu da definišu moj stil koji je buntovno elegantan, ali sa akcentom na eleganciji i sofisticiranosti.

-Pošto sam strastveni ljubitelj kupaćih kostima, pokrenula sam sa prijateljicom, stilistkinjom Vanjom Pantin brend KIUKO, koji se bavi hand -made linijom kupaćih kostima.

Kostimi su specifični po tome jer sadrže rečenice sa mojih izložbenih radova, a krojevi su namenjeni smelim devojkama koje znaju kako da privuku pažnju.

Inače, KUIKO priprema nešto jako zanimljivo sa svojom kolekcijom za jesen 2017.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>