Katarina Filipović, TOP MODEL

Novo mesto za noćne izlaske na vrhu hotela METROPOL sa neverovatnim pogledom na Beograd 360 o – restoran The Twenty Two Restaurant & Bar by Metropol. Upravo na tom mestu smo sa Katarinom uradili set fantastičnih fotografija kao spoj lepote, stila, dobrog enterijera i odlične energije.

Fotografije prati  sjajan intervju o Katarininom stilskom sazrevanju tokom decenije modne karijere u najvećim svetskim metropolama, i kako su je upravo sve te metropole stilski oblikovale, svaka prema svojim merilima.

-Slagala bih kada bih rekla da me je moda oduvek zanimala. Nikad nisam bila od onih devojčica koje su ludele za haljinama i mašnama, više sam bila devojčica koja je sa dečacima igrala fudbal ili se verala po drveću. Mislim da sam prilično dugo u svakom smislu ostala klinka – počela sam  da se bavim modelingom sa 14 godina, ali tek par godina nakon toga sam zaista krenula da učim o modi i stekla osećaj za vizuelno. Moda je nešto što se mora razumeti da bi se zaista izgradio sopstveni stil.


-Na razvoj mog stila nikada nisu uticale poznate ličnosti ili idoli bilo kog tipa, već gradovi u kojima sam provodila vreme. Svaki grad dodao je neki svoj pečat i primećujem i sada kako se svaki put iznova modno prilagođavam. Kada sam u Njujorku nikada ne kombinujem mini suknju sa štiklama kao što to radim u Beogradu, tamo uvek dodam malo rock’n rolla. Kada sam u Parizu, oblačim isključivo crno. Iz shoppinga se vraćam sa šeširima i trench coatovima, izlazim bez šminke na licu.


-Moj omiljeni outfit, koji smatram all time klasikom, i koji odgovara svakoj prilici su skinney jeans i bela svilena košulja, upareno uz dobre salonke. To je nešto što sam provukla kroz sve gradove i godine. Takođe sam sklona kupovini istih stvari više puta kada ih uništim – a po prirodi sam štetočina, pogotovo kada je obuća u pitanju – tako da su So Kate Louboutin cipele nešto čemu se uvek vraćam, kao i Isabelle Marant wedges patike za dnevnu varijantu.


-Smatram da je modeling jedno veliko životno iskustvo, i verovatno nešto što je najviše uticalo na izgradnju moje ličnosti. Kroz posao sam mnogo toga naučila – od profesionalizma, preko odnosa sa ljudima do gomile stvari o sebi samoj. Mislim da je poznavanje sebe ključna stvar u izgradnji vizuelnog identiteta. Smatram da nijedna kombinacija nije promašaj ako umete da je iznesete, dok žena koja nosi nešto što joj ne priliči, nikad neće biti privlačna. Poznavati svoje telo i nositi garderobu sa stavom je upravo ono sto je smisao mode, a ne trendovi koji nam se serviraju.


-Omiljene stvari u ormanu su mi definitivno cipele. To je nešto što najviše volim da kupujem, najviše novca odvajam, i najduže čuvam. Čak i kada vise nisu nosive. Slična situacija je sa nekim upečatljivim komadima koje sam dvaput obukla. Imam nekolicinu prelepih haljina za koje se nadam da ću imagi priliku ponovo da obucem, jer besmisleno stoje u ormanu godinama. Sentimentalno se jako vezujem za stvari, pogotovo ako sam ih nosila u nekoj prilici koja mi je značila. Takođe, imam svojevrsnu opsesiju prema kupaćim kostimima.


-Moji omiljeni kreatori i brendovi se menjaju svake godine tako da je “omiljeno” ipak prejaka reč za mene. Danas biram Ricarda Tiscija i Antony Vacarella, a kad su brendovi u pitanju ove godine sam u fazi Francuza – Sandro, The Kooples, Iro. Verovatno najviše poptpisanih stvari imam od strane Helmuta Langa.


-Imam dve vrste shopping dana – raspolozen i neraspolozen i podjednako često se dešavaju. Raspoložen prvo uglavnom krene sa Zarom, nastavi sa nekom lepom šminkom, i verovatno zavrsi u nekoj radnji gde sam unapred već videla nešto online. Kada sam u inostransvu, često naručujem online, i generalno volim da unapred pogledam šta me zanima.
Neraspoložen dan za shopping je onaj kada obiđem ceo grad, ne nađem ništa i onda nakon 5 sati neuspešne potere uđem u prvu radnju sa vešom – tamo uvek pronađem način da se utešim.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>